Cum să ai grijă de ten: câteva sfaturi utile

Îngrijirea pielii este esențială pentru a arăta și a se simți frumos. Există atât de mulți factori care pot afecta starea pielii dumneavoastră – ea poate fi prea uscată sau prea lipicioasă, prea sensibilă sau pur și simplu prea fadă. Pe lângă factorii externi precum vremea și modul în care ne expunem pielea, tipul de produse pe care le folosim și modul în care ne îngrijim are un efect semnificativ asupra stării pielii noastre. Există câteva sfaturi utile pe care le puteți încerca pentru a vă ajuta să vă îngrijiți pielea și să o mențineți sănătoasă.

1. Spălați-vă bine fața. Este important să spălați fața dimineața și seara, pentru a debloca porii și a elibera orice reziduuri și impurități acumulate pe parcursul zilei. Umeziți întâi pielea cu apă caldă și folosiți un produs de curățare pentru a-l curăța. Spălarea cu apă și săpun poate întări culoarea pielii, așa că puteți folosi un produs mai blând, cum ar fi un demachiant sau un șampon. După ce v-ați spălat fața, folosiți un șervețel umed pentru a îndepărta excesul de umiditate și a usca pielea.

2. Folosiți produse potrivite tipului de piele. După ce v-ați spălat fața, veți dori să aplicați produse de îngrijire a pielii potrivite pentru a ajuta la hidratarea și îmbătrânirea pielii. Încercați să cumpărați produse formulate special pentru tipul dvs. de piele, care va ajuta la gestionarea zonei problemă și va contribui la hidratarea și regenerarea pielii. De asemenea, este important să utilizați produse dedicate zonei dvs. pe o bază periodică, cum ar fi produse destinate pielii în jurul ochilor.

3. Folosiți un exfoliant și un hidratant. Exfolierea se referă la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, ceea ce poate ajuta la prevenirea blocatelor poriilor, afectând în mod pozitiv și starea pielii. Folosiți un produs non-abraziv pentru curățarea profundă a pielii și folosiți exfoliant în mod regulat. Apoi, pentru a închide porii deschisi și a ajuta la menținerea umidității, folosiți un balsam hidratant sau ulei pentru corp și față, pentru a regla pH-ul natural al pielii.

4. Hidratarea minții este la fel de importantă ca hidratarea pielii. Bea șapte până la opt pahare de apă pe zi pentru a vă menține corpul hidratat. Acest lucru vă va ajuta pielea să se simtă moale și sănătoasă. Pentru hidratare suplimentară, adăugați fructe proaspete, ingrediente cu apă în mâncărurile dvs. și smoothies-uri.

5. Aplicați un produs pentru ochi și pentru buze. Regiunea ochilor și a buzelor este o zonă deosebit de sensibilă. Având în vedere că suntem expuși tuturor produselor folosite pentru îngrijirea pielii, efectele adverse pot să apară în această zonă mai ușor decât în alte locuri. Utilizați produse potrivite acestei regiuni pentru a preveni posibilele probleme, cum ar fi iritația pielii și îmbătrânirea prematură.

6. Poartă protecție solară. Există un motiv pentru care dermatologii recomandă aplicarea unei creme cu factor de protecție solară (SPF) în mod regulat: factorul SPF ajută la protejarea pielii de razele ultraviolete nocive ale soarelui. Este recomandat să aplicați produse spf înainte de a ieși sau chiar și înainte de a vă culca, deoarece acestea oferă o protecție suplimentară pe timp de noapte. Există, de asemenea, produse care conțin SPF pentru îngrijirea pielii.

7. Folosiți produse dimineața și seara. Îngrijirea pielii se face de două ori pe zi – dimineața și seara. Dimineața produsele spf sunt esențiale pentru prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Următorul pas este de a aplica un ser hidratant și, eventual, un protector al pielii. Seara, folosiți produse de curățare și tonifiere pentru a elimina impuritățile acumulate în timpul zilei, urmate de seruri, uleiuri sau creme hidratante.

8. Exersați-vă rutina de îngrijire a pielii. Exerciții precum Yoga și Tai Chi pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și a tonului muscular, stimulează metabolismul, promovează libidoul și contribuie la reducerea stresului – fiecare dintre aceste lucruri poate avea un efect pozitiv asupra stării pielii.

9. Mestecați fructe și legume bogate în antioxidanți. De asemenea, este important să includem în dieta noastră fructele și legumele bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele citrice, pepenele, pepenele verde, mazărea, spanacul și varza. Ac